Friends of Sutukoba

Kontakt oss | English
tl tr
small logo

30-årsjubileum i Fredsparken

Risør - Sutukoba flagg-Vi snakker om Sutukoba like selvfølgelig som vi omtaler Gjeving, Fevik, Dølemo eller Brokelandsheia, sa ordfører Per Kristian Lunden i sin tale da han åpnet 30-årsjubiluemsfesten til Sutukobas Venner, sist lørdag.

Ordføreren viste til at mange fra Risør har besøkt den gambiske landsbyen på reise med Aktive Fredsreiser. Tilstede var en stor forsamling av interesserte Risørværinger. Spesielt trommekurset, ledet av José Luis Garcia, var populært blant de unge. Elevene fra Risør ungdomsskole hadde avspasert for å delta på arrangementet.

Andreas Steigen var hovedtaler ved jubileumsarrangementetHovedtaler på dagen var professor Andreas Steigen (bildet) som har vært rektor på universitetet i Gambia. Leder av Sutukobas Venner, Helga Arntzen, redegjorde for arbeidet som er gjort gjennom 30 år. Fadderbarnkoordinator Gunn Heidi Stø fortalte om fadderbarnprosjektet. Line Wormli loset oss igjennom hele arrangementet.

Lokale foreninger og lag har i mange år vært engasjert i hjelpearbeidet Sutukobas Venner gjør i Gambia. Risør Kvinne- og familielag, Risør fotballklubb og Risør Rotary, ga pengegaver på jubileumsdagen. Risør håndballklubb ga håndballdrakter og arrangementet ble finansiert Aktive Fredsreiser.

Vaffelpressene gikk for fullt og mange av de fremmøtte tok Gambisk gryte til lunsj denne lørdagen. På jubilumsfesten ble det også solgt eventyrbøker, DVDer og afrikanske trommer. Totalt ble det solgt for mer enn 13.000 kroner som skal gå til et lastebillass med ris til sultende i Wuli-distriktet i Gambia.

 

 

 

 

 
 
 

Sist oppdatert 19.06.12 12:19 | Sutukobas Venner - Friends of Sutukoba © 2000 - 2012 |

 
Stø Webdesign